Nem kezdem azzal amivel manapság mindenki szokta. Nem akarok ezzel többet foglalkozni; helyzet van, de nem az ok okozati összefüggéseket kell most keresni, meg, hogy ki miért lépte azt, amit. Nem ez a lényeg. Én egy igazi túlélőnek tartom magam, beszéljünk erről!

Van egy fontos mechanizmus, amit ismerned kell:

Ha a jövőre teszed a figyelmed, akkor az fog erősödni. Ha a jelenre, vagy a problémákra teszed a figyelmed, akkor az fog erősödni.

Tudom, tudom ez nagyon nehéz, de EZ A MEGOLDÁS!

Ne a jelen helyzetből indulj ki, hanem abból, hogy mit akarsz elérni. Ne abból indulj ki, hogy milyen lehetőségeid vannak, hanem abból, hogy mik a céljaid, mik a vágyaid!

A történelemben az összes olyan ember, aki komoly eredményeket ért el vagy aki tényleg hatással volt a kultúrára vagy a társadalomra, azok mind így működtek. Ha azt nézték volna, hogy milyen lehetőségeik vannak, mik a széles társadalom véleménye vagy hivatalos álláspontja, akkor Columbus soha nem indult volna el, hiszen “mindenki tudta” hogy a Föld lapos, és nem lehet körbe hajózni.

Szerencsére volt elég bátorsága ellene menni az aktuális “mainstream” ideológiáknak. Nem félt attól, hogy egyedül marad a véleményével, és nem félt az inkvizíciótól sem.

Ha belegondolsz, ma nem fognak elvenen megsütni, ha mást mersz gondolni, mint a fővezér. De kell hozzá bátorság.

Legyél Te is Columbus, vedd be a “leszarom tablettát”, és a céljaidon és a jövőn dolgozz!!!!!

Oda tedd a figyelmed, és az legyen a legfontosabb feladatot. A jelen helyzet kezelését pedig oldd meg, de csak mellékesen. Tudom, ez a túlélési ösztönünk ellen van, de akkor is így fogsz erősebben, sikeresebben és jobban kikeveredni ebből a “cucc”-ból.

  1. Tudatosan dolgozz a céljaid pontosításán!
  2. Építsd, kreáld bővítsd az ideális képedet a jövődet illetően.
  3. Bízz önmagadban!
  4. Fejleszd a saját képességeidet, tudásodat! Emeld saját kompetenciádat!
  5. Zárj ki minden negatívumot a környezetedből, amennyire csak lehet!
  6. Írj egy listát, hogy mik azok a tevékenységek, amelyek téged személy szerint boldoggá, vidámmá tesznek, és válassz erről a listáról valamilyen tevékenységet, ha úgy érzed, hogy nagyon lehúz a környezet “világvége” hangulata.

Egy amerikai pedagógus mondta ezt nekem az egyik konferenciámon:

“A hangulat ragályos. A kérdés, hogy tiédet érdemes-e elkapni.”

Szóval legyél te az, aki stabilitást, jövőt és reményeket ad a környezetének, és akinek érdemes elkapni a hangulatát!

Bőség!

Ha a Bőség elérése tréningről szeretnél több információt, ide kattints!

.