Rigó Éva

Rigó Éva

"A Te Ovid" alapítója

Napsugarak Háza Kft.

„Az egész Vezetői Alapkövek programban az volt a legértékesebb a számomra, hogy külön tudtam választani a céget és magamat. Rájöttem, hogy tudom én ezt úgy is csinálni, hogy nem kell a nap 24 órájában dolgoznom, és megszakadnom. Képes vagyok olyan szakembereket találni és magam mellé állítani, akik hajlandóak arra, hogy szerepet vállaljanak fel helyettem.”

Vezetői Alapkövek program

„Korábban volt egy pont a vállalkozásomban, ahova könnyen eljutottam, de azon nem tudtam túllódulni. Nem tudtam tovább lépni. Olyan volt mint egy mókuskerék, mindig kezdtem elölről. Ezért eldöntöttem, hogy elvégzem a Vezetői Alapkövek programot. 

Hajtottam, dolgoztam, tettem a feladatomat, sosem azt keresem, hogy mások mit rontanak el, hanem azt, hogy én mit tudnék jobban megoldani. A program nagyon jó volt, mert pontosan láttam, hogy miben hibázok rendszeresen, és nekem miben kell változatnom. Rá kellett néznem a marketingre, hol hibázom, a működési állapotokra, hogyan tudok lépésről-lépésre haladni,  és még sok mindenre.  Ezek a nézőpontok, feladatok és annak megvalósításai olyan sok tudást, és ezzel együtt erőt, adtak, hogy most már tényleg ki tudok jönni a termelésből, felülről tudom irányítani. Tisztában vagyok vele, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy átadjam a helyemet, és tulajdonosként legyek képes működni.  

A Vezetői Alapkövek program hatására megváltozott a vezetői nézőpontom. Nagyon érdekes, mert ez egy pándeterminált állapot: nem csak a saját vezetői nézőpontom van meg, hanem látom azt is, hogy a csoportnak, vagy az egyéneknek, mi hiányzik tőlem vezetőként. Mindenegyes posztot látok, ismerem a posztok feladatát a legkisebb pontig bezárólag. Képes vagyok és tudom, hogyan kell kontrollálnom, ellenőriznem, a posztokat. Ugyanakkor pontosan érzékelem, melyik munkatársamhoz szükséges meg több visszacsatolás, vagy netán személyes segítségnyújtás, motiváció, amely nem minden esetben pénzkérdés. 

Összességében nagyon elégedett vagyok a Vezetői Alapkövek programmal. Nagyon sokat segített abban, hogy megerősödtem vezetőként, és most már nem ösztönből vezettem a cégemet, hanem tudás alapján. Ez a tudás, amit itt szereztem, önbizalmat és biztonságot adott. Pontosan tudom, hogy miért teszek, s ha szükséges, ésszerű érvekkel tudom alátámasztani a döntésemet. 

Kialakult bennem egy tudatos, adatokra, tudásra támaszkodó működési forma. A feladatok megoldásában, gyakran nem azt látom amit teszek, hanem annak a következményét  amit a feladat megoldásával fogok elérni. 

Jobban tudom delegálni a feladatokat, és tudom, hogy kit milyen feladatokkal bízzák meg, mert tudom, hogy képes megoldani, elvégezni, holott Ő saját maga azt originálja, hogy nem tudja megoldani. 

Kialakult bennem egy nagyon magas szintű önreflexió, amely abban támogat, hogy pontosan érzékelem és tudom, hogy nekem miben szükséges és kívánatos fejlődnöm. 

Addig, ameddig havonta egyszer a Vezetői Alapkövek programon voltam, minden hónapban megnéztük a statisztikákat, ami folyamatosan ment fölfelé.  A nyári időszakokban, a  fő bevételi statisztikám lejjebb ment, így megoldásra várt ez a feladat.

A program elvégzése óta, már ezzel sem kell foglalkozni, s jelen pillanatban azon tevékenykedem, hogy milyen plusz bevételei forrást tudok előteremteni, ami a profilunkba vág. 

Nagyon szeretek tanulni, sok okos és értelmes emberrel együtt lenni, akik sikeresek a maguk területén. A tavalyi évben elkezdtem egy egyetemi kurzust, egy mesterképzést.  Azon kívül, hogy az ovit irányítom, szervezem, fejlesztem, a saját személyes haladásommal  a saját  PR-omat is fejlesztem. 

Az egész Vezetői Alapkövek programban az volt a legértékesebb a számomra, hogy külön tudtam választani a céget és magamat. Rájöttem, hogy tudom én ezt úgy is csinálni, hogy nem kell a nap 24- órájában dolgoznom, és megszakadnom. Képes vagyok olyan szakembereket találni, és magam mellé állítani, akik hajlandóak arra, hogy szerepet vállaljanak fel helyettem. Ehhez, egy olyan munkahelyet szükséges velük együtt, közösen létrehoznunk, ahol  a munkatársak büszkék, hogy nálunk dolgozhatnak, és nem csak anyagilag, hanem erkölcsileg is megbecsültek

Ajánlom ezt a programot minden cégvezetőnek, vállalkozónak. Érdemes elvégezni a Vezetői Alapkövek Programot, mert meg fogja változtatni az életét. Pontosan látni fogja a teendőit, a feladatait, azt is, hogy hova akar eljutni, választ fog kapni a miértekre és a hogyanokra. Világosan látni fogja, hogy egy csapatot, egy munkahelyet milyen szempontok szerint tud felépíteni, és sikeressé, prosperálóvá tenni.” 

Rigó Éva

 

KIVÁNCSI VAGY A PROGRAMRA?

Ha téged is érdekel a Vezetői Alapkövek Program, itt nézz szét