Identitás: Valami, ami alapján azonosítanak bennünket. Ez az önazonosság, amely egy személy vagy egy csoport saját magával kapcsolatos tudása: tudja ki ő, hol van, milyen tulajdonságai vannak, és mi a szerepe. 

A kicsi Pistit megkérdezik a felnőttek viccelődve: Hogy hívnak kisfiam?  Mire ő önérzetesen: Én egy pasi vagyok! 

Ő tudja, hogy nem lány, hanem egy pasi, annak ellenére tudja, hogy még alig 3 éves. Az ember már egészen pici korában tudja, hogy ki ő. Ez az identitás. 

Hányan hallottuk kicsi korunkban, hogy

“szegények vagyunk, ezért ezt nem vehetjük meg, nem engedhetjük meg magunknak.” 

Ez remek! Már pár évesen tudja az ember, hogy ő szegény, vagy gazdag! Sok évvel ezelőtt láttam egy videót Grant Cardone-tól, amiben a kicsi lányát tanította épp a bőségben való gondolkodásra. Épp reggeliztek, és a 1,5 éves kislánya véletlenül kiborította a tálkáját, és a Chirios kiborult a földre. A kislány aggódva nézte, hogy oda a reggelije. Az apja ennyit mondott:

„Ne aggódj, van még belőle bőven. Bőség van, nincs szűkösség. Tudd mindig, hogy mindenből sok van körülötted, csak látnod kell.”

Ezen akkor nagyon elgondolkodtam, hiszen minket pont az ellenkezőjével tanítottak: az étel nem játék, nem pazaroljuk el, nem pocsékolunk, Afrikában a gyerekek éheznek, és örüljek, hogy nekem legalább ennyi van. Ezzel szép lassan ki is épült a szegénységi identitásunk.

DE! A jó hír az, hogy az identitással kapcsolatban tudunk változtatni! Nem kell annak lennie, amit kiskorunkban eldöntöttünk! Természetesen most nem a nemváltó plasztikai műtétekről beszélek, bár az egy elég látványos példája annak, ha valaki nem akar az lenni többé, mint ami eddig volt.

MIÉRT LESZÜNK SZEGÉNYEK HA SZEGÉNYSÉGI IDENTITÁST ALAKÍTOTTUNK KI?

Amikor valaki valahogyan él, az természetesen azért van, mert valahogyan csinálja a dolgokat. Pont olyan a paprikás csirkém, mint ahogy elkészítem. Az pedig, hogy hogyan készítem el, az pont attól függ, hogyan gondolkodom, mit tudok a készítéséről, milyen elképzeléseim vannak a főzésről, a saját képességeimről és a paprikás csirke receptről.

Tehát a gondolatiam szabályozzák a cselekedeteimet, azok pedig az eredményeket, amit elérek.

Tehát ha olyan körülményeket látsz magad kürül, amelyek nem tetszenek, akkor csináld másként! Ahhoz pedig az kell, hogy másként gondolkozz! 

SZŰKÖSSÉG KONTRA BŐSÉG

A szűkösségben való gondolkodás gyilkos és láthatod magad körül az eredményét nagyon sok embernél. 

Az egyik cégvezető tudja, hogy nincsenek jó emberek, nem lehet jó munkaerőt találni. Neki nincsenek is. A szomszéd utcában pedig egy másik cégvezető tökéletesen tudja, hogy vannak jó emberek a munkaerő piacon, és ő meg is találja őket. Lehet, hogy az első vezetővel ezt a keserű hozzáállást az élet alakította ki benne. De akkor is, az ő gondolkodásmódja miatt lettek ilyen tapasztalatai. 

Annak a gyereknek, akinek nincs meg a fejében az, hogy eleshet, nem is esik el. De amikor az aggódó nagymama sokat mondja neki, hogy ne rohanj fiam, mert elesel, akkor bizony előbb utóbb tényleg elesik. 

Így van ez a bőség elérésével is. Tanulj meg bőségben gondolkodni!

A bőség identitás felvétele van, akinek kicsi kora óta megvan, mert a környezete is ebben élt, és ezt látta. Láthatjuk, hogy vannak emberek, akik egyszerűen vonzzák a gazdagságot. És vannak nagyon okos, tehetséges emberek, akik kidolgozzák a lelküket, és mégsem élnek jól. Van egy hatalmas különbség kettejük között: az egyiknek meg sem fordul a fejében, hogy ne lenne elég pénze, míg a másiknak elképzelhetetlen, hogy bőségben éljen.

MI KÖZE A KÉPESSÉGEKNEK A BŐSÉGHEZ?

Valójában nem feltétlenül a képességektől függ, hogy ki fog bőségben élni, és ki nem. Láttunk már jónéhány „vattaagyú” celebet, aki egy értelmes mondatot nem tud önállóan kigondolni, és még is úgy él, mint egy király. Pár kerülettel odább pedig ott egy zseni, aki hihetetlenül okos, és mégis egy szuterénben lakik.

Van itt valami megmagyarázhatatlan, ami valahogy nem tűnik igazságosnak. Nem a valódi értékek és valódi érdemek alapján kapjuk a pénzt. Pedig valahogy arra nevelnek, hogy ha okos vagy, ötöst kapsz az iskolában, és akkor vagy sikeres. De az életben sokszor nem a szellemi képességek miatt lesz valaki sikeres.

Van emögött a jelenség mögött egy szabály, egy törvényszerűség. Erről beszélek a Bőség elérése tréningen.

Gyere el a Bőség elérése tréningre, hogy pontosan megismerd, hogyan is kell ezt csinálni!

Bőség!

A Bőség elérésre tréning időpontja, részletei és ára itt található.